Brandweer Wehe - Den Hoorn

Cluster ‘t Hogeland, veiligheidsregio Groningen

 
 

Welkom op de site van de Brandweer De Marne, ploeg Wehe-den Hoorn, onderdeel van de Veiligheidsregio Groningen (Cluster ‘t Hogeland).

Deze site geeft  een beeld van een enthousiaste brandweerploeg die gehuisvest is in een moderne kazerne aan de W.H Timersmastraat nr. 7 in het dorp Wehe-den Hoorn.

Welkom

Nieuwsflits


Woningbrand Broek:
Boekpresentatie :


Ongeval Leens:


Ongeval Panswerweg:VKO Breekweg:
Oefening Peleton:

Treinbotsing Winsum:
VKO N361/Breekweg:Grote Brand Lauwersoog

Kazerne

In de kazerne staan opgesteld, een moderne Scania tankautospuit en een  manschappen-voertuig. (link)

De Brandweerploeg

De ploeg bestaat momenteel uit 16 personen (Korpsfoto.jpg). Er wordt elke 14 dagen geoefend. Daarnaast zijn er nog realistische oefeningen die elders plaatsvinden zoals in de oefencentra Wijster, Zuidbroek of in Rotterdam. (Link). We oefenen op het gebied van brandbestrijding, hulpverlening, ongeval gevaarlijke stoffen en waterongevallen. Ook oefenen we in het lesgeven en in communicatieve vaardigheden.

De vrijwilligers – Deeltijd-proffesionals

Brandweermensen zijn deeltijd-professionals die veel eigen tijd besteden aan brandweertaken en oefeningen. Per jaar zijn er gemiddeld 35 uitrukken en daarnaast 45 oefenmomenten. Het doel van de oefeningen is vakbekwaam te zijn en te blijven.

Belangstelling/vragen?

Woon en werk je in de gemeente De Marne en je hebt belangstelling voor de Brandweer? zie: (link). Hebt je overige vragen over de Brandweer van Wehe-den Hoorn dan kun je deze kwijt op: (link)