De voertuigen van het korps

 

Er zijn twee voertuigen bij het korps van de Marne, post Wehe-den Hoorn. Ten eerst is er een BiZa (een standaard bepakking die bepaald is door Ministerie van Binnenlandse Zaken) bepakte TankAutoSpuit (TS), genaamd de 01-1432.

Deze Scania 230D uit 2003 is de trots van het korps. De TAS heeft een 1800 liter watertank aan boord.

Er zijn twee stuks Hoge druk haspels van elk 90 meter. Deze zijn koppelbaar in het geval een lengte tot 180 meter overbrugd dient te worden. 

Het hydraulisch gereedschap is van het merk Holmatro. Er is standaard 1 oliepomp op de auto, 1 spreider, 1 schaar en 1 ram met diverse accessoires. Tevens een kleine knipper voor pedalen en andere, op lastige plaatsen, te knippen objecten.

Aan de achterzijde is de pomp gesitueerd.

De pomp kan de tank van TAS aanspreken voor bluswerkzaamheden. Tevens kan de pomp zijn water onttrekken van een brandkraan, of via een aanzuigsysteem om in open water (vijver, kanaal, etc) water aan te zuigen.


De pomp kan tot maximaal 40 bar leveren aan de hogedrukslangen.

Het tweede voertuig is de 01-1402. Deze Personen/Materiaal wagen (PM) is in 2012 vervangen door een Personenbus en een aanhanger (voor materieel). Dit geeft de mogelijkheid om 9 personen te kunnen vervoeren in de bus, wanneer de TAS reeds uitgerukt is met de minimale bezetting (4 manschappen, 1 chauffeur en 1 bevelvoerder)

De foto laat de nieuwe VW transporter zien.

Aangezien de nieuwe PM alleen maar plaats biedt aan 9 personen is besloten een aanhanger aan te schaffen waarin de oefenmaterialen en aanverwante materialen opgeslagen kunnen worden. Door een slim ladensysteem onder een dubbele vloer te monteren is er veel materiaal standaard mee te nemen en biedt de aanhanger voldoende ruimte voor tassen ed. bij bijvoorbeeld een grote oefening.